Hälsokontroll Södermalm - Södersjukhuset - provtagningscentral

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Södersjukhuset – provtagningscentral, Södermalm

Sjukhusbacken 10, Södersjukhuset, ingång via huvudentré, direkt till höger efter informationsdisk mot hiss K, L och R, plan 0.

118 83 Stockholm

Öppettider

  • Måndag - Torsdag: 08:00 - 16:00
  • Fredag: 08:00 - 12:00
  • Provtagning ej möjlig på fredagar efter kl. 12 samt dag före röd dag.
Se vägbeskrivning

Våra provtagningsställen på Södermalm

Vill du göra din hälsokontroll på Södermalm har vi följande fyra provtagningsställen du kan välja bland. Samtliga har dropin-tider varför du inte behöver boka en tid utan kan ta blodprovet direkt efter beställning.

Södersjukhuset – provtagningscentral

Sjukhusbacken 10, Södersjukhuset, ingång via huvudentré, direkt till höger efter informationsdisk mot hiss K, L och R, plan 0.
118 83 Stockholm

Karolinska Universitetslaboratoriet, Maria

Wollmar Yxkullsgatan 25, plan 2
118 50 Stockholm

Capio Ringens Vårdcentral Unilabs Laboratorium

Ringvägen 113
118 60 Stockholm

Karolinska Universitetslaboratoriet, Ersta sjukhus

Fjällgatan 44, Hiss B 2 tr
116 28 Stockholm

Hälsokontroll på Södermalm

Södermalm är beläget i Stockholms innerstad och är ett av Stockholms mest populära områden att bo i och besöka. Om du inte bor på Södermalm tar du dig enkelt hit med bil, buss, pendeltåg eller tunnelbana. Närmsta tunnelbanestation till Södra Sjukhuset är Skanstull som du når med gröna linjen, därifrån kan du enkelt gå eller ta en buss till Södersjukhuset.

Vilka hälsokontroller via blodprov kan du göra på Södermalm?

På Medisera.se kan du enkelt välja och beställa den hälsokontroll som passar dig bäst. Vi har flera olika paket med hälsokontroller som innehåller omfattande analyser som ger dig bra överblick och kartläggning av dina värden. Du kan även beställa enskilda hälsokontroller om du vill undersöka specifika värden. Samtliga hälsokontroller som du finner på vår hemsida går att undersöka via blodprov på våra provtagningsställen.

Välj och beställ hälsokontroll

Södermalms bästa hälsokontroll?

Om du är nyfiken på att få mer information om hur dina blodvärden står sig mot referensvärden eller orolig över att dina värden kan vara låga eller höga är du välkommen att beställa en hälsokontroll hos oss. Du behöver inte boka in din tid i förväg. Genom att göra en kontroll får du veta om du skulle må bra av att förändra din livsstil, t.ex. genom tillskott av d-vitamin eller mindre intag av socker. Om vi har den bästa hälsokontrollen via blodprov låter vi vara osagt, men många av våra kunder tycker att vi erbjuder en snabb, smidig och säker tjänst. Många tycker också att det är bra att kunna göra årliga kontroller för att kunna följa referensvärden över tid.

Vad ingår i Hälsokontroll Stor?

I den stora hälsokontrollen görs 34 olika blodanalyser. Denna hälsokontroll ger t.ex. insikter avseende viktiga områden som blodstatus, diabetes, blodsocker och kolesterol.

Välkommen till Medisera

På Medisera.se hittar du många olika hälsokontroller. Gemensamt för dem är att du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning, eftersom en elektronisk remiss skickas från Mediseras system till det provtagningsställe du valt. Medisera samarbetar med Sveriges största och mest kvalitativa leverantörer av blodanalyser; Karolinska, Unilabs och SYNLAB och erbjuder därigenom provtagningsställen i stora delar av landet.

Hälsokontroll Drop-in

På våra provtagningsställen är det drop-in vilket betyder att du inte behöver boka tid i förväg. Du behöver därför inte ta med dig en remiss, den finns redan på provtagningsstället efter beställning. Glöm dock inte din legitimation. Genom våra hälsokontroller kan du ta reda på om du är i riskzonen för vissa sjukdomar, hur dina blodvärden påverkas av träning och kost, samt få referensvärden som du kan följa över tid. Bor du på Södermalm är det numera både billigt och enkelt att undersöka hur dina referensvärden står sig mot referensvärden för att ta ställning till om något i din livsstil behöver förändras. Det kan vara ett steg mot ett längre och mer hälsosamt liv.

Hur går provtagning och läkarkommentar till?

Själva provtagningen utförs av sköterska, och provresultaten analyseras och kommenteras av en av Mediseras läkare innan du får ta del av dem i Min Journal, som du loggar in i säkert med Bank-ID. Min Journal kommer du åt på vår hemsida, Medisera.se. Ditt resultat finns tillgängligt inom några dagar. Läkarens kommentar hjälper dig att förstå ditt provresultat så att du vet vilka livsstilsförändringar som kan behövas. Om dina resultat är grovt avvikande ringer läkaren upp dig, och det är läkaren som avgör om provresultaten är grovt avvikande eller ej.

Varför ska jag göra en hälsoundersökning?

Du kan nu relativt billigt och enkelt genomföra regelbundna hälsoundersökningar via medisera.se på Södermalm och över tid få jämförbara provresultat i Min Journal genom inlogg via Bank-ID. Med hjälp av hälsoundersökningen får du information om dina värden är normala, låga eller höga i relation till referensvärden. Om något inte står rätt till är det värdefullt att få denna information så tidigt som möjligt. Desto mer information du har och ju tidigare du har den, desto bättre. Välkommen att genomföra en hälsoundersökning via blodprov på Södermalm.

Varför välja Medisera?

Enligt våra kunder är Medisera enkelt, säkert och prisvärt att använda. Det är också detta som är vår mission, att det ska vara enkelt att ta reda på om höga eller låga blodvärden påverkar vårt mående. Vår vision är att göra hälsokontroller, provsvar och läkarkommentar lättillgängliga för så många som möjligt digitalt.

Ytterligare anledningar är att vi har provtagningsställen i stora delar av Sverige och att vi ständigt arbetar för att utöka antalet. Genom samarbete med Karolinska universitetslaboratoriet, SYNLAB och Unilabs kan du ta ditt blodprov i stort sett direkt efter beställning. Medisera fokuserar på kundernas välmående genom att erbjuda hälsokontroller som är relevanta och som ligger i framkant vad gäller forskningen. Enkelhet, säkerhet och prisvärdhet är tre ledord som styr verksamheten.

För att sammanfatta kan du enkelt välja och beställa den hälsokontroll som passar dig på medisera.se. Bara några minuter efter din beställning är du välkommen till det provtagningsställe du har valt på Södermalm för att ta ditt blodprov, kom ihåg att ta med legitimation.

Välj och beställ hälsokontroll