Hälsokontroll i Tyresö

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Karolinska Universitetslaboratoriet Tyresö, Bollmora

Bollmoravägen 14-22

135 40 Tyresö

Öppettider

  • Mån-tors: kl. 07:45-16:00
  • Fredag: kl. 08:00-12:00
  • Välkommen att ta blodprovet drop-in under öppettiderna.
Se vägbeskrivning

Kontrollera hälsan i Tyresö

Vill du göra din hälsokontroll i Tyresö i Bollmora samarbetar Medisera med Karolinska för provtagning. Det är drop-in så du behöver inte boka en tid utan kan ta ditt blodprov direkt efter beställning. Adressen till provtagningen är:

Karolinska Universitetslaboratoriet, Bollmora

Bollmoravägen 14–22
135 40 Tyresö

Bollmora ligger i Tyresö kommun och ingår i tätorten Stockholm. Tyresö kommun har sin centrala förvaltning här och området benämns nu för tiden vanligtvis för Tyresö centrum. Karolinska Universitetslaboratoriet ligger på Bollmoravägen alldeles nära Tyresö centrum och SYNLAB Medilab ligger på Björkbacksvägen 10, nära Tyresö centrum.

Hälsokontroller du kan göra i Tyresö

Välj och beställ den hälsokontroll i Tyresö som passar dig här på Medisera.se. För dig som vill undersöka specifika värden på grund av sjukdomssymptom eller vill ta reda på dina värden utifrån prestation finns flera enskilda hälsokontroller för till exempel vitaminer eller prestationstest. Vi har också flera omfattande hälsokontroller för dig som vill få en bred överblick och ta reda på så mycket som möjligt om ditt hälsotillstånd. Alla hälsokontroller som vi erbjuder kan du enkelt lämna blodprov för hos alla de provtagningsställen som vi samarbetar med i Tyresö.

Välj och beställ hälsokontroll

Hur går provtagningen till?

När din beställning har gått igenom på Medisera.se går en elektronisk remiss ut till det provtagningsställe du valt. Därför kan du i stort sett i samma stund som du lägger beställningen gå till provtagningsstället i Tyresö för att ta blodprovet. Glöm inte att ta med legitimation.

Drop-in

Väl där är det drop-in som gäller och utbildad personal tar blodprovet. Hur många provrör som måste användas beror på vilken hälsokontroll du valt. När du är klar med provtagningen kommer provsvar och personlig läkarkommentar finnas tillgängligt online i Min Journal inom några dagar. Du loggar enkelt in på ”Min Journal” med Bank-ID. Dina provsvar kommer då att ställas mot referensvärden och kan vara normala, höga eller låga i förhållande till dessa.

Varför hälsokontroll i Tyresö?

Du skall göra en hälsokontroll i Tyresö om du är intresserad av att se hur dina blodvärden står sig mot den övriga populationen. Andra anledningar kan vara att du känner av olika symptom eller är trött och energilös och vill få reda på om detta beror på brist av något slag, t.ex. d-vitaminbrist som är relativt vanligt i Sverige.

Elektronisk remiss

När du beställt går en elektronisk remiss iväg till valt provtagningsställe i Tyresö varför du kan ta blodprovet drop-in minuter efter beställning. Beroende på vilket test du valt kommer provsvaren redan inom några dagar upp till en vecka om det t.ex. Gäller IGF-1 som analyseras en gång per vecka på vissa labb. Du behöver vara 18 år eller äldre för att kunna beställa hälsokontrollen.

Regelbundna kontroller

Eftersom det har blivit så enkelt och billigt att undersöka viktiga blodvärden kan det vara värdefullt att göra hälsokontrollen i Tyresö varje år från en viss ålder. Det kan vara så att analysen av dina värden kommer tillbaka inom referensintervallet och att det därmed inte visar något som ligger utanför det normala, och då är allt som det skall vara. Det kan också vara så att hälsokontrollen visar att något värde behöver undersökas ytterligare. Om så är fallet är det bra att ha varit ute i så god tid som möjligt.

Välkommen till Medisera

På Medisera.se hittar du många olika hälsokontroller. Gemensamt för dem är att du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning. Medisera samarbetar med Karolinska, Unilabs och SYNLAB och erbjuder därigenom provtagningsställen i stora delar av landet. I Tyresö har vi två provtagningsställen varav Karolinska Universitetslaboratoriet Bollmora, beläget i Tyresö Centrum, är en.

Du behöver inte ta med dig en remiss, den finns redan på provtagningsstället, glöm dock inte din legitimation. På våra provtagningsställen är det drop-in vilket betyder att du inte behöver boka tid i förväg. Genom våra hälsokontroller kan du ta reda på om du är i riskzonen för vissa sjukdomar, hur dina blodvärden påverkas av träning och kost, samt få referensvärden som du kan följa över tid genom Mediseras hälsokontroller. En hälsokontroll i Tyresö kan vara ett steg mot ett längre och mer hälsosamt liv.

Varför välja Medisera?

Medisera fokuserar på sina kunders välbefinnande genom att erbjuda hälsokontroller i Tyresö som är enkla att ta, säkra och prisvärda, och som ligger i framkant vad gäller forskningen.

Vi tycker att det skall vara enkelt att få information om det är förhöjda eller låga värden som påverkar ditt mående. Vår vision är att göra hälsokontroller lättillgängliga för alla digitalt. Vi arbetar för att tillgängliggöra provtagningsställen i så stora delar av Sverige som möjligt och du kan ta ditt blodprov minuter efter beställning eftersom e-remiss skickas till det provtagningsställe du valt. Provtagningen i Tyresö håller också hög klinisk standard. Låt oss hjälpa dig ta reda på om höga eller låga värden påverkar ditt mående.

Välj och beställ hälsokontroll