Hälsokontroll & hälsoundersökning i Hallstavik

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Karolinska Universitetslaboratoriet, Hallstavik

Carl Wahrens väg 24

763 34 Hallstavik

Öppettider

  • Mån-Fre: kl. 08:00-16:00
  • Välkommen att ta blodprovet drop-in under öppettiderna.
Se vägbeskrivning

Kontrollera din hälsa i Hallstavik i Uppland

I Hallstavik samarbetar Medisera med ett provtagningsställe för hälsokontroll via blodprov. Karolinska Universitetslaboratoriet i Hallstavik har drop-in varför du inte behöver boka en tid utan kan ta blodprovet direkt efter beställning. Adressen är:

Karolinska Universitetslaboratoriet, Hallstavik

Carl Wahrens väg 24
763 34 Hallstavik

Hallstavik ligger mitt i Roslagen, ca 6 mil nordost om Uppsala, och är en tätort i Norrtälje kommun i Stockholms län. Till Hallstavik kommer du enkelt med bil och buss. Riksväg 76 passerar strax väster om Hallstavik och busstrafik finns genom SL och UL, t.ex. SL:s linje 639 till Tekniska högskolan i Stockholm samt UL:s linje 805 till Uppsala. Carl Wahrens väg ligger i de centrala delarna av Hallstavik.

Hälsokontroller du kan göra i Hallstavik

På Medisera har vi bland annat delat in våra hälsokontroller i “Omfattande hälsokontroller” som inkluderar våra mest populära tester såsom Hälsokontroll Stor, Mellan och Bas. Våra Omfattande Hälsokontroller passar dig som vill ta ett helhetsgrepp kring din hälsa.

Vi har även “Kvinna” och “Man” som är utformade för att undersöka viktiga blodmarkörer som progesteron och östrogen för kvinnor samt PSA och testestoron för män. Vi har även ett test för “Vitaminer och Mineraler” för dig som vill undersöka dess värden eller om du upplever symptom på vitaminbrist eller mineralbrist. Vilken hälsokontroll du än väljer kommer du kunna lämna blodprov på det provtagningsställe som vi erbjuder i Hallstavik.

Välj och beställ hälsokontroll

Hur går provtagningen till?

När din beställning har gått igenom på Medisera.se går en elektronisk remiss ut till det provtagningsställe du valt. Därför kan du i stort sett i samma stund som du lägger beställningen gå till provtagningsstället i Hallstavik för att ta blodprovet. Glöm inte att ta med legitimation.

Väl där är det drop-in som gäller och utbildad personal tar blodprovet i armvecket på dig. Hur många provrör som måste fyllas beror på vilken hälsokontroll du valt.

Vad händer sen?

När du är klar med provtagningen kommer provsvar och personlig läkarkommentar finnas tillgängligt online i Min Journal inom några dagar. Du loggar enkelt in på ”Min Journal” med Bank-ID för att ta del av hälsokontrollen. Dina provsvar kommer då att ställas mot referensvärden och kan vara normala, höga eller låga i förhållande till dessa.

Hälsoundersökning via blodprov

Det hela är numera väldigt enkelt. Gå in på medisera.se och välj den hälsoundersökning i Hallstavik som känns mest relevant. När du beställt går remissen iväg till provtagningsstället i Hallstavik varför du kan ta blodprovet drop-in minuter efter beställning. Beroende på vilken hälsoundersökning du valt kommer provsvaren redan inom några dagar upp till en vecka (gäller t.ex. IGF-1 som analyseras en gång per vecka på vissa labb). Du behöver vara 18 år eller äldre för att kunna beställa hälsoundersökning.

Eftersom det har blivit så enkelt och billigt att undersöka viktiga blodvärden kan det vara värdefullt att göra hälsoundersökningen regelbundet från en viss ålder. Det kan vara så att analysen av dina värden kommer tillbaka inom referensintervallet och att det därmed inte visar något som ligger utanför det normala, och då är allt som det skall vara. Det kan också vara så att hälsoundersökningen visar att något värde behöver undersökas ytterligare.

Varför hälsoundersökning i Hallstavik?

Du skall göra en hälsoundersökning via blodprov i Hallstavik om du är intresserad av att se hur dina blodvärden står sig mot den övriga populationen. Andra anledningar kan vara att du känner av olika symptom eller är trött och energilös och vill få reda på om detta beror på brist av något slag, t.ex. d-vitaminbrist som är relativt vanligt i Sverige.

Varför Medisera?

På Medisera.se hittar du många olika hälsokontroller och hälsoundersökningar via blodprov. Gemensamt för dem är att du kan ta blodprovet redan minuter efter beställning. Medisera samarbetar med Karolinska, Unilabs och Synlab och erbjuder därigenom provtagningsställen i stora delar av landet.

Du behöver inte ta med dig en remiss, den finns redan på provtagningsstället, glöm dock inte din legitimation. På våra provtagningsställen i Stockholmsområdet är det drop-in vilket betyder att du inte behöver boka tid i förväg. Genom våra kontroller kan du ta reda på om du är i riskzonen för vissa sjukdomar, hur dina blodvärden påverkas av träning och kost, samt få referensvärden som du kan följa över tid. En hälsokontroll i Hallstavik kan vara ett steg mot ett mer hälsosamt liv.

Enkelt, säkert och prisvärt

Enligt våra patienter är Medisera enkelt, säkert och prisvärt att använda. Det är just detta som är vår mission, att det ska vara enkelt att ta reda på om höga eller låga värden påverkar vårt mående. Vår vision är att göra hälsokontroller, provsvar och läkarkommentar lättillgängliga för så många som möjligt digitalt.

Ytterligare anledningar är att vi har provtagningsställen i stora delar av Sverige och att vi ständigt arbetar för att utöka antalet. Genom samarbete med Karolinska universitetslaboratoriet, Synlab och Unilabs kan du ta ditt blodprov i stort sett direkt efter beställning. Så även när du skall göra din hälsokontroll i Hallstavik.

Medisera fokuserar på patienternas välmående genom att erbjuda kontroller och undersökningar som är relevanta och som ligger i framkant vad gäller forskningen. Enkelhet, säkerhet och prisvärdhet är tre ledord som styr Mediseras verksamhet.

Välj och beställ hälsokontroll