Kan jag ta blodprov i Stockholm drop-in?

I Stockholm kan du ta blodprov drop-in under provtagningsställernas öppettider. Medisera samarbetar med över 80 provtagningsställen i Stockholm. Läs mer om vårt mest populära provtagningsställe för hälsokontroll i Stockholm.

Beställ dock först blodprovet här på medisera.se, så skickas den elektroniska remissen ut automatiskt i samband med beställning till det provtagningsställe du väljer i kassan.

1. Välj blodprov

Välj först blodprov genom att klicka här.

Hälsokontroll Stor är populär.

2. Beställ blodprovet

När du bestämt dig för vilket blodprov du vill ta beställer du det i kassan. Se exempel här.

3. Blodprov och läkarkommentar

Två till sex dagar efter det att blodprovet tas får du sms och e-post med information om att du kan logga in på “Min Journal” och ta del av provsvar och läkarkommentar.

Provtagningsställernas öppettider

Om du först vill undersöka vilka provtagningsställen du kan välja mellan och vilka öppettiderna är kan du klicka här.

Dagen innan provtagning bör du undvika fet mat och alkohol. Blodprov tas oftast i armvecket och det är därför bra om du bär kläder som är lätta att vika upp.

Om du blivit ombedd att vara fastande betyder det att du inte ska äta efter klockan 20 på kvällen före provtagningen och fram tills att du lämnat provet. Du kan dricka vatten, kaffe och te men utan sötningsmedel, grädde och mjölk.

Välj & beställ hälsokontroll

Texterna i kunskapsbanken skall betraktas som populärvetenskapliga och skall ej ses som vetenskapligt säkerställda avseende råd eller rekommendationer. Medisera kan inte garantera att texterna baseras på den allra senaste forskningen.