Ta blodprov i Falköping

Hos oss kan du beställa valfria blodprover utan remiss från läkare. Välj blodprov via Medisera.se och redan några minuter senare kan du gå till vår samarbetspartner i Falköping, Unilabs Kemiska Laboratoriet, och ta blodprovet. Undersök dina blodvärden och en överblick på dina värden över tid.

Blodprov kan genomföras för att kontrollera ett specifikt värde som exempelvis järn, D-vitamin eller vitamin B12. Det vanligaste är däremot att färdiga analyspaket väljs inom olika områden. Hos oss kan bland annat välja Njurtest, Hjärt- och kärltest samt Vegantest.

Önskar du en bred hälsokontroll rekommenderas ”Hälsokontroll Stor” som innebär 35 analyser som bland annat kan indikera diabetes, hjärtsjukdom, mineralbrist och sjukdom i prostatan.

Varför blodprov i Falköping via Medisera?

Enkelt

Med Mediseras tjänst är det enkelt och lättillgängligt att genomföra blodprov i Falköping. Du bestämmer vilka prov som ska genomföras, när provet ska ske och har sedan tillgång till analyssvaren dygnet runt. Proverna genomförs utan att du behöver ha remiss med dig. Remissen skickar vi via våra system i samma stund som beställningen görs. Det enda som krävs är att du är minst 18 år, har Bank-ID och svensk ID-handling.

Tryggt

För många är en årlig blodprovsanalys ett sätt att skapa trygghet. Man får bekräftelse på att alla värden är inom normala nivåer alternativt en indikation om att allmänna sjukvården bör kontaktas. Om dina värden är gravt avvikande från normalvärden kommer en läkare att kontakta dig. I övriga fall lämnar en läkare en kommentar vid varje provsvar.

Hög kvalité

De analyser som utförs via vår tjänst i Falköping sker på exakt samma sätt som om du gått till en vårdcentral och en läkare genomfört blodprover. Skillnaden är att du hos oss alltid själv får avgöra vilka prover som ska tas.

Frågor och svar

Vilka dagar och tider kan proverna tas?

Tidsbokning behöver inte ske – alla prover tas drop-in. Se aktuella öppettider för Unilabs Kemiska Laboratoriet.

Var i Falköping genomförs blodprovet?

Provtagning sker hos Unilabs Kemiska Laboratoriet (Falköpings sjukhus). Boka och betala de blodprover du vill genomföra på Medisera.se. Gå sedan till Unilabs och genomför provet. Några dagar senare hittar du resultaten på ”Min Journal” via Medisera.se

Vad kan blodanalysen påvisa?

Blodanalyser kan t.ex. påvisa allergier, förklara onormal trötthet, mäta konsumtion av alkohol och visa förhöjda värden som kan påvisa risk för specifika sjukdomar. För att kunna säkerställa, eller utesluta, allergier kan exempelvis Stora Allergitestet genomföras där 15 tester genomförs.

Många av våra kunder väljer en årlig hälsokontroll via blodprover för att få ett tydligt svar att alla värden är inom normala nivåer.