Hälsoundersökning i Göteborg

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Unilabs Almedal provtagning

Mölndalsvägen 30 C, 2 tr

412 63 Göteborg

Öppettider

 • Du behöver boka tid för provtagning. Tidsbokning sker via följande länk "tidsbokning Almedal Göteborg - Unilabs" som också skickas i bekräftelsemail efter beställning.
 • Du behöver boka tid för provtagning. Välkommen!
Se vägbeskrivning

Undersök hälsan i Göteborg

I Göteborg har vi tre provtagningsställen och på Unilabs Almedal behöver man boka tid för provtagning. Adressen till mottagningen i Almedal är:

Almedal Unilabs provtagning, Göteborg

OBS! Du behöver boka tid för provtagning.

Mölndalsvägen 30 C, 2 tr
412 63 Göteborg

Hälsoundersökning via blodprov i Göteborg

På Medisera.se har vi delat in våra hälsoundersökningar i kategorier. “Omfattande hälsokontroller” inkluderar våra mest populära tester som Hälsokontroll Stor, Mellan och Bas, och passar dig som vill ta ett större grepp kring dina blodvärden och hälsa. Vi har även kategorierna “Kvinna” och “Man” som är utformade för att bland annat undersöka de viktiga blodmarkörerna progesteron och östrogen för kvinnor samt PSA och testosteron för män.

Vi erbjuder hälsoundersökning för vitaminer och mineraler till dig som vill undersöka dessa värden. Vilken undersökning du än väljer kommer du kunna lämna blodprov för dessa på samtliga av de provtagningsställen som vi erbjuder i Göteborg. På länken nedan hittar du mer information om alla våra hälsoundersökningar.

Läs mer om och beställ våra hälsoundersökningar här.

Vanliga frågor och svar

Hur går provtagningen till?

Hälsoundersökningen i Göteborg sker i samarbete med Unilabs samt Synlab och utförs av utbildad personal. Drop-in gäller på Carlanderska och SYNLAB´s på Mölndalsvägen och på Unilabs Almedal behöver du boka tid. Du måste däremot ta med giltig legitimation för att kunna genomföra provtagningen.

Eftersom en e-remiss går iväg till valt provtagningsställe direkt vid beställning kan du göra provtagningen direkt efter beställning. Resultat av blodprovet kommer därefter att tillgängliggöras inom några dagar tillsammans med läkarkommentar. Du loggar in på ”Min Journal” med Bank-ID för att ta del av provresultatet samt för att skriva ut det om så önskas.

Vad ingår i priset?

E-remiss, hälsoundersökning via blodprovstagning hos sköterska och digitala provresultat med läkarkommentar ingår alltid i ditt pris. Om dina provsvar är gravt avvikande ingår även ett telefonsamtal med läkaren för vidare rådgivning.

Vilka provtagningar för hälsoundersökning finns i Göteborg?

I Göteborg samarbetar Medisera med tre stycken enheter för hälsoundersökning via blodprov. Du kan välja den mottagning som passar dig bäst. Inför din hälsoundersökning behöver du boka tid för provtagning i Almedal.

Vad kostar en hälsoundersökning i Göteborg?

Priset på hälsoundersökningen i Göteborg beror på vilken du väljer. Vi erbjuder både mindre hälsoundersökningar och mer omfattande. Du kan läsa mer om våra olika hälsoundersökningarna här. Provtagning ingår i priset, du betalar inget extra på plats.

Kan jag endast göra min hälsoundersökning i Göteborg om jag är skriven där?

Nej, du behöver varken vara skriven på den ort eller mottagning där du utför din hälsoundersökning. Du väljer helt själv den provtagningsplats som passar dig bäst. Direkt efter beställning skickas en digital remiss till den valda mottagningen.

Vad innebär det att göra en privat hälsoundersökning?

En privat hälsoundersökning innebär att du beställer från en privat aktör och att du inte går via den vanliga sjukvården. Då hälsoundersökningar endast utförs via vården om misstanke om sjukdom eller symptom finns, kan du med en privat hälsoundersökning få mer kunskap om dina värden på egen hand.

Räknas Mediseras provtagningar som hälso- och sjukvård?

Ja, Medisera är registrerad som vårdgivare hos IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) och bedriver tjänster inom Hälso- och sjukvård. Hos Medisera finns en verksamhetschef samt en medicinsk ansvarig läkare, enligt vad lagstiftningen kräver.

Varför hälsoundersökning via blodprov?

Du skall göra en hälsoundersökning via blodprov i Göteborg om du är intresserad av att se hur dina blodvärden står sig mot den övriga populationen. Andra anledningar kan vara att du känner av olika symptom eller är trött och energilös och vill få reda på om detta beror på brist av något slag, till exempel D-vitaminbrist som är relativt vanligt i Sverige.

Det hela är numera också väldigt enkelt. Börja med att välja den undersökning som känns mest relevant. När du beställt går en elektronisk remiss iväg till valt provtagningsställe varför du kan ta blodprovet drop-in minuter efter beställning.

Eftersom det har blivit så enkelt att undersöka viktiga blodvärden kan det vara värdefullt att göra undersökningen regelbundet från en viss ålder. Det kan vara så att analysen av dina värden kommer tillbaka inom referensintervallet och att det därmed inte visar något som ligger utanför det normala, och då är allt som det skall vara. Det kan också vara så att analysen visar att något värde behöver undersökas ytterligare. Om så är fallet är det bra att ha varit ute i god tid.

Varför välja Medisera?

Enligt våra patienter är Medisera enkelt, säkert och prisvärt att använda. Det är just detta som är vår mission, att det ska vara enkelt att ta reda på om höga eller låga värden påverkar vårt mående. Vår vision är att göra hälsoundersökningar via blodprov, provsvar och läkarkommentar lättillgängliga för så många som möjligt digitalt.

Ytterligare anledningar är att vi har provtagningsställen i stora delar av Sverige och att vi ständigt arbetar för att utöka antalet. Medisera fokuserar på våra patienters välmående genom att erbjuda undersökningar i Göteborg som är relevanta och som ligger i framkant vad gäller forskningen. Enkelhet, säkerhet och prisvärdhet är tre ledord som styr Mediseras verksamhet.

Bästa hälsoundersökningen i Göteborg

Ditt blod berättar mycket om din allmänna hälsa. Vi menar att vi erbjuder de bästa hälsoundersökningarna via blodprov i Göteborg. Genom att fånga upp eventuella låga eller höga värden jämfört med referensvärden i tid kan du i ett enkelt gränssnitt se om vissa värden avviker, och därefter agera på informationen.

Stor hälsokontroll mest populär

Med Hälsokontroll Stor kan du till en rimlig kostnad få information om hur dina blodvärden inom olika områden ser ut jämfört med referensvärden, samt en analys och läkarkommentar. Just Hälsokontroll Stor, som är en av våra mest omfattande och mest populära hälsokontroller, väljer du om du vill få en relativt omfattande bild av dina värden. Hälsokontrollen innehåller 35 analyser som kan indikera diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, sjukdom i prostata, testosteronnivåer och inflammation.

Från beställning till provresultat

 1. Börja med att välja den hälsoundersökning som passar dig bäst på Medisera.se
 2. Beställ hälsoundersökningen. I kassan får du även välja vilket provtagningsställe som du vill ta blodprovet på.
 3. Läs mailet du fått av Medisera efter din beställning, där hittar du all information du behöver.
 4. Ta med dig giltig legitimation till valt provtagningsställe drop-in, när det passar dig.
 5. Utbildad personal tar ditt blodprov.
 6. Efter några dagar får du ett sms och mail om att dina resultat är klara. Du loggar då in på Min Journal som du hittar på Medisera.se, där finns dina provsvar tillsammans med en läkarkommentar.

Information inför din hälsoundersökning

 • Ta med dig giltig legitimation inför ditt besök.
 • Ta blodprovet innan klockan 10.00, detta för att vissa blodmarkörers nivåer förändras under dagen.
 • Undvik träning innan din hälsoundersökning. Vila i 10-15 minuter innan du utför blodprovet.
 • Ät inte fet mat eller drick alkohol dagen innan din hälsoundersökning.
 • Drick och ät inte 12 timmar före du utför blodprovet. Du kan däremot dricka vatten, kaffe och te utan tillsatt socker och mjölk.
 • Kontrollera att inte eventuella mediciner eller kosttillskott påverkar provresultatet. Om du är osäker kan du maila oss.

Välkommen till Medisera

På Medisera.se kan du beställa många olika hälsoundersökningar via blodprov, och ta blodprovet i Göteborg redan minuter efter beställning. Du får läkarkommenterade provsvar i Min Journal som du loggar in i via Bank-ID några dagar efter taget blodprov. Snabbt, enkelt och smidigt. Välkommen att beställa din hälsokontroll hos oss på Medisera, för att därefter ta ditt blodprov i Göteborg. En hälsoundersökning i Göteborg kan vara första steget mot en förändrad livsstil och ett hälsosammare liv.

Välj och beställ hälsokontroll