Kan man ta blodprov på Karolinska?

Du är välkommen att ta blodprov på Nya Karolinska i Solna eller provtagningsställen som hanteras av Karolinska i andra delar av Stockholm.

Beställ blodprov

Vill du ta ditt blodprov på Nya Karolinska i Solna är du välkommen till Eugeniavägen 3. Det går även bra att ta blodprovet på andra Karolinska provtagningsställen i Stockholm.

Du går tillväga på följande sätt för att ta blodprovet:

  1. Välj blodprov & provtagningsställe

Välj vilket blodprov som ska genomföras och därmed vilka blodmarkörer som ska analyseras. Vid bokning anges även var i Sverige blodprovet önskas utföras. Välj ”Norra Stockholm” och samtliga provtagningsställen i norra Stockholm kommer visas.

  1. Ta blodprovet Drop-in

Efter att provet är beställt kan besök ske på valt provtagningsställe. Universitetslaboratoriet i Solna har Drop-in tider enligt följande länk Nya Karolinska öppettider.

  1. Svar inom 2 till 6 dagar

Inom 2 till 6 dagar skickas ett mail och sms som anger att provsvaren är klara och kan ses under ”Min Journal”. Bakom varje provsvar finns också en läkarkommentar. Skulle något värde vara skarpt avvikande ringer ansvarig läkare upp via telefon.

Beställ hälsokontroll. Ta blodprovet på Karolinska Universitetslaboratoriet

Texterna under kunskapsbanken skall betraktas som populärvetenskapliga och skall ej ses som vetenskapligt säkerställda avseende råd eller rekommendationer. Medisera kan inte garantera att texterna baseras på den allra senaste forskningen.