SYNLAB

SYNLAB Sverige, tidigare Medilab, grundades 1975 och är en del av Europas största laboratoriekoncern, SYNLAB Group. SYNLAB erbjuder högkvalitativ laboratoriemedicinsk service med expertis inom klinisk kemi, immunologi, mikrobiologi, patologi och cytologi och har ett centrallaboratorium i Täby och tolv närlaboratorier i Stor-Stockholm, samt laboratorier i Uppsala och Göteborg. SYNLAB är kända för sin höga kvalitet och effektivitet inom diagnostiska tjänster, vilket gör dem till en pålitlig partner för hälso- och sjukvården.

SYNLAB och Medisera

SYNLAB och Medisera samarbetar sedan 2018 och erbjuder blodprov och analys för Mediseras patienter i Sverige, vilket innebär att Mediseras kunder har möjlighet att gå till SYNLABs samtliga provtagningsenheter i Sverige för provtagning. Vid beställning på medisera.se skickas den elektroniska remissen direkt till SYNLAB och det provtagningsställe som väljs i kassan.

Ta blodprov på SYNLABs provtagningsenheter

Processen för provtagning och analys ser ut som följer:

 • Beställning: Börja med att beställa ditt blodprov via Medisera.se. Vi erbjuder en mängd olika hälsokontroller och blodprov som är anpassade för olika behov.
 • Elektronisk remiss: När du har gjort din beställning, skickas en elektronisk remiss till den provtagningsenhet du valt i kassan.
 • Drop-in eller tidsbokning: De flesta av SYNLABs provtagningsenheter erbjuder drop-in-tider, men vissa kan kräva tidsbokning.
  Förberedelser: Följ de specifika instruktionerna för ditt blodprov, som kan inkludera fasta eller andra förberedelser för att säkerställa korrekta resultat.
 • Provtagning: Besök den SYNLAB-enhet du valt och ta med giltig legitimation. Provtagningsprocessen är smidig och utförs av utbildad personal som ser till att du känner dig bekväm och trygg.
 • Analys och resultat: Ditt blodprov skickas för analys på laboratoriet. Provsvaren är vanligtvis klara inom 2-6 dagar och levereras via vår säkra onlineplattform Min Journal, vilket ger dig snabb tillgång till dina resultat.
 • Läkarutlåtande: Medisera läkare kommenterar dina resultat för att hjälpa dig förstå dem.

Om SYNLAB

SYNLAB tillhandahåller ett omfattande utbud av tjänster inom medicinsk diagnostik:

 • Laboratoriemedicin inkluderar klinisk kemi, immunologi, klinisk mikrobiologi samt klinisk patologi och cytologi. Dessa tjänster är viktiga för att diagnostisera och behandla ett brett spektrum av medicinska tillstånd.
 • SYNLAB har ett stort nätverk av provtagningsställen som gör det enkelt för patienter att lämna blodprov och andra prover.
 • SYNLAB erbjuder stöd till vårdenheter som utför patientnära analyser.

SYNLAB Group har över 30,000 anställda i 33 lännder globalt och är marknadsledande i Europa inom medicinsk laboratorieservice. Företaget sysselsätter högt kvalificerade biomedicinska analytiker, läkare och forskare som arbetar tillsammans för att leverera diagnostiska tjänster av hög kvalitet.

SYNLAB investerar kontinuerligt i den senaste teknologin och metodologierna för att förbättra diagnostiska processer och patientvård. Genom samarbeten med forskningsinstitutioner bidrar de till forskning och utveckling inom medicinsk diagnostik.

För mer information om SYNLAB och deras tjänster, besök SYNLAB Sverige.

Om Medisera

Medisera erbjuder hälsokontroller via blodprov online. Provsvaret analyseras på laboratorium och kommenteras av Mediseras läkare varefter patienten loggar in på Min Journal med Bank-ID. Medisera säkerställer hög klinisk kvalitet genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB.

Medisera var ett av de första blodanalysföretagen i Sverige som erbjöd antikroppstest av coronavirus Covid-19 (S-SARS-CoV-2-ak (IgG)) via blodprov med analys på laboratorium, ett så kallat plattformsbaserat test. Syftet var att ge människor ökad kunskap om eventuell genomgången covid-19 infektion.

Medisera har sina rötter i Medisera Aktiebolag som startades 1987 av framlidne Professor Kenneth Haglid vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och Göteborgs universitet, institutionen för anatomi och cellbiologi. Läs mer om Medisera.