Företagshälsovård i Gävle

En arbetsgivare som bryr sig om sina medarbetare och värnar om deras hälsa stärker sin position gentemot andra, konkurrerande företag. En hälsokontroll via blodprov ger de anställda verktygen de behöver för att följa upp på sitt fysiska mående, speciellt eftersom ohälsa och sjukdomar inte alltid manifesteras i vårt yttre. Här får dina anställda en chans att upptäcka om de befinner sig i riskzonen för de vanligaste sjukdomarna i tid. De kan sedan göra förebyggande insatser för att förbättra sin hälsa. Medarbetare som är pigga och friska trivs på sin arbetsplats och kommer därmed att öka både effektiviteten och produktiviteten. Välkomna att beställa hälsokontroll via blodprov i Gävle idag.

Snabb och smidig hälsokontroll

Vid fysiska åkommor och besvär uppsöker de flesta vårdcentralen, men är då beroende av läkarens utlåtande och en remiss för att kunna ta blodprov. Med Mediseras hälsokontroll kan man identifiera potentiellt avvikande värden och kan också styra tid och plats för provtagning.

Hälsokontrollen bokas smidigt och snabbt via hemsidan och en av dina anställda kommer därmed kunna boka tid för provtagning. Vår digitala tjänst frigör tid och energi och förenklar planeringen av vardagen.

Som arbetsgivare är det positivt att låta medarbetarna göra provtagningen via Medisera eftersom kostnaden är lägre än en vanlig hälsokontroll, det krävs inget fysiskt läkarbesök.

Resultatet från blodprovet presenteras digitalt inom 2-6 vardagar. Eftersom inloggning sker med BankID är det endast den enskilde individen som får ta del av informationen. Inne på ‘Min journal’ kan din personal enkelt se hur värdena förhåller sig till normala referensvärden och därefter ta ställning till om åtgärder måste vidtas. Resultaten presenteras tillsammans med en legitimerad läkares kommentarer.

Analysera hälsomarkörer efter behov

Det finns en mängd olika paket för provtagning att välja mellan: från en mer övergripande hälsoanalys eller alternativt att kunna rikta in sig på några få, enstaka hälsomarkörer. Kanske vill någon ta reda på mer om sitt allmänna välmående eller så har personen nått en viss ålder eller befinner sig i en specifik livssituation. Det innebär att det bland annat finns blodprov för seniorer, fertilitetstest, kontroll av prostatan och östrogennivåer.

Provtagning i Gävle – hur går det till?

I Gävle tar medarbetaren sitt blodprov på Enicas mottagning på Nygatan 40. Det ligger nära centralstationen, ungefär två minuters promenad. Parkering finns längs med gatan och i närområdet.​ Kliniken ligger en trappa upp och det saknas tyvärr hiss. Efter att medarbetaren har lagt sin beställning på Mediseras hemsida och remissen gått iväg behöver en tid bokas för blodprovstagning. I bekräftelsemailet från Medisera står det hur man skall göra. Efter att tiden är bokad får man ett bekräftelse SMS från Enica med en portkod att använda för att komma in i byggnaden när man skall ta sitt blodprov. Medicinsk personal sköter provtagningen. Det rekommenderas att komma i god tid för att komma ner i varv innan provet tas. Det är inte önskvärt att dricka alkohol eller äta fet mat kvällen innan. Rökning i anslutning till provtagningen rekommenderas inte.

Vi på Medisera svarar gärna på frågor kring provtagningen och hjälper dig att utarbeta en lösning som passar just dina anställda. Hör av er för offert.