Hälsokontroll & hälsoundersökning i Norrköping

Välj och beställ hälsokontroll

Adress & öppettider

Adress

Norrköping, Cordinator Medical Service

Södra Promenaden 32

603 53 Norrköping

Öppettider

  • Måndag till onsdag mellan kl. 08:00-12:00
  • Drop-in för blodprovstagning - välkommen!
  • Dag före röd dag är provtagningen stängd.
Se vägbeskrivning

Kontrollera din hälsa i Norrköping i Östergötland

I Norrköping samarbetar Medisera med Cordinator Medical Service. Adressen till mottagningen är:

H3: Cordinator Medical Service
Södra Promenaden 32
603 53, Norrköping

I Norrköping är det drop-in för blodprovstagning under öppettiderna. Dag före röd dag är provtagningen stängd.

Norrköping är en tätort i Norrköpings kommun och även centralorten. Staden ligger i Östergötland i Sverige. 2018 hade staden 96 776 invånare och därmed är Norrköping Sveriges elfte största tätort. I kommunen i sin helhet bodde det 2019 142 401 invånare. Staden Norrköping ligger vackert belägen längst in i Bråviken och Motala ström rinner igenom staden. I Norrköping kan du lämna blodprov för hälsokontroll hos vår samarbetspartner Cordinator.

Få information om dina blodvärden via hälsokontroll

Om du är intresserad av att få reda på information om dina blodvärden och vill få medicinsk information om din kropp, kan en hälsokontroll via blodprov vara av värde för dig. Du kan genom detta upptäcka exempelvis brister eller höga värden som kan ge indikationer avseende om det finns faktorer att ta hänsyn till eller gå vidare med gällande din hälsa.

Du kan genom Medisera skicka en elektronisk remiss till vården gällande blodprovstagning utan att en läkare behöver göra en bedömning först. Hela processen är digital, förutom den del där du lämnar ditt blod.

Hälsokontroller du kan göra i Norrköping

I Norrköping kan du välja att göra samtliga av Mediseras hälsokontroller, förutom allergitesterna. Av de mer omfattande kontrollerna är Hälsokontroll Stor vår mest populära. Även Hälsokontroll Mellan, Bas och Stora Prestationstestet är mycket efterfrågade.

Hälsokontrollerna inkluderar upp till 38 olika analyser av bland annat blodmarkörer kopplat till diabetes, vitamin och mineral, hjärta- och kärl, njure och lever. För män analyseras prostata och testosteron, för kvinnor T3 och folat.

Välj och beställ hälsokontroll här.

Hälsokontroll Stor

I Hälsokontroll Stor ingår det 35 analyser som ger en omfattande bild av dina blodvärden. Den innehåller blodmarkörer kopplade till njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sjukdom i prostata (för män), diabetes, sköldkörtelrubbning, hjärta-kärl samt inflammation.

Elektronisk remiss

Remisserna för våra hälsokontroller i Norrköping hanteras elektroniskt vilket innebär att din beställning, e-remiss samt provsvar skickas digitalt. Det du behöver göra är att bege dig till det provtagningsställe du valt och lämna blod.

Du får ett meddelande när dina provsvar är kommenterade av vår läkare och klara att ta del av. Du behöver ha tillgång till BankID för att legitimera dig.

Vanliga frågor och svar

Hur går det till?

Hälsokontrollen i Norrköping görs i samarbete med Cordinator och utförs av utbildad personal. Du bokar först din hälsokontroll hos Medisera och väljer Norrköping som provtagningsställe i kassan. E-remissen skickas då digitalt till mottagningen. Du går och tar ditt blodprov enligt de anvisningar du fått per e-post vid beställning. Glöm inte att ta med en giltig legitimation. Sköterskan söker på ditt personnummer i datorn och kan se din e-remiss.

När blodprovet är taget skickar sköterskan blodproven till laboratoriet. När analysen är klar skickas de digitala svaren till Mediseras journalsystem och när vår läkare kommenterat dem får du besked om att resultatet är klart. Då kan du logga in via BankID för att ta del av resultatet.

Vad innebär en hälsokontroll via blodprov?

Hälsokontroll via blodprov innebär att du kan ta reda på dina blodvärden gällande exempelvis blodsocker, blodfetter, stress, vitaminer och mineraler samt blodvärden kopplade till funktion hos lever, njure, hjärta-kärl och sköldkörteln. Provsvaren kommenteras av läkare som ringer upp om analysen visar på gravt avvikande värden.

Vad kostar en hälsokontroll?

Priserna på våra hälsokontroller varierar, beroende på hur många analyser som ingår i hälsokontrollen. Vissa vill få reda på några fåtal specifika värden, medan andra föredrar en omfattande analys av hälsan. Ju fler blodmarkörer som testas, desto högre pris.

Varför hälsoundersökning i Norrköping?

Hos Medisera kan du beställa flera olika hälsoundersökningar via blodprov beroende på ditt behov. E-remissen skickas direkt efter beställning och du kan sedan gå och lämna ditt blod under öppettiderna, du behöver inte boka tid.

Enligt våra kunder är Medisera enkelt, trovärdigt och tjänsten håller hög kvalité. Det är just detta som är vår mission, att det ska vara enkelt och patientsäkert att ta reda på om höga eller låga blodvärden påverkar vårt mående. Vår vision är att göra hälsoundersökningar via blodprov online tillgängligt för så många som möjligt.

Kan jag endast göra min hälsokontroll i Norrköping om jag är skriven där?

Nej, du behöver inte vara skriven på den ort eller mottagning där du utför din hälsokontroll. Du väljer helt själv den provtagningsplats som passar dig bäst. Direkt efter beställning skickas en digital remiss till den valda mottagningen.

Vad innebär det att göra en privat hälsokontroll?

En privat hälsokontroll innebär att du beställer från en privat aktör och att du inte går via den vanliga sjukvården. Då hälsoundersökningar endast utförs via vården om misstanke om sjukdom finns eller vid symptom, kan du med en privat hälsokontroll få mer kunskap om dina värden på egen hand.

Räknas Mediseras provtagningar som hälso- och sjukvård?

Ja, Medisera har en verksamhetschef och en medicinsk ansvarig läkare, enligt vad lagstiftningen kräver. Medisera är registrerad som vårdgivare hos IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) och bedriver tjänster inom Hälso- och sjukvård. Att välja en privat aktör som Medisera är lika säkert som vilken annan vårdgivare i Sverige som helst, vi står under samma regler och förordningar. Många upplever det som enkelt att använda oss, det går snabbt och smidigt samtidigt som kvalitén är hög. Vi använder oss av säkra inloggningar och all personal har sekretess gällande medicinsk information.

Var kan jag ta blodprov utan remiss?

Medisera erbjuder hälsokontroller via blodprov över hela Sverige. Samtliga blodprov hos Medisera kan beställas utan remiss av läkare. Du behöver ha fyllt 18 år och ha ett svenskt personnummer för att kunna göra din hälsokontroll hos oss.

Information inför din hälsokontroll

  • Ta med dig giltig legitimation inför din provtagning.
  • Om möjlighet finns, ta blodprovet innan klockan 10.00. Vissa blodmarkörers nivåer förändras under dagen.
  • Undvik träning innan din hälsokontroll, vila i 10-15 minuter innan sköterskan tar ditt blodprov.
  • Ät inte fet mat eller drick alkohol dagen innan hälsokontrollen.
  • Drick och ät inte 12 timmar före innan provtagning. Du kan dricka vatten, kaffe och te utan tillsatt socker och mjölk.
  • Ta reda på om eventuella mediciner eller kosttillskott påverkar provresultatet. Om du är osäker kan du kontakta oss.

Välkommen till Meditera

Hos oss på Medisera kan du beställa många olika hälsokontroller via blodprov, och ta blodprovet i Norrköping när det passar dig. Du får läkarkommenterade provsvar i Min Journal som du hittar på Medisera.se. Processen från beställning till resultat är snabbt, enkel och smidig. En hälsokontroll i Norrköping kan vara första steget mot en förändrad livsstil och ett hälsosammare liv. Välkommen!

Välj och beställ hälsokontroll