Företagshälsovård i Sundsvall

En arbetsplats med hälsosamma, friska medarbetare bidrar till den allmänna trivseln och ser också till att effektiviteten och produktivitet ökar. En attraktiv arbetsgivare ser till att måna om de anställda lite extra. Det är också bra för företagets renommé att erbjuda hälsokontroller. Med ett enkelt blodprov kan dina anställda få en god överblick över sitt mående och ta steget mot en hälsosammare vardag.

Hälsokontrollen skapar en god överblick

Mediseras uppskattade hälsokontroll via blodprov är både ett smidigt och bekvämt sätt att via blodprov avgöra om du ligger i riskzonen för att utveckla sjukdomar. Genom att undersöka olika värden upptäcker du eventuella avvikelser i förväg. Kontakten sker främst online. Det enda personalen behöver göra är att beställa, boka tid för provtagning och uppsöka provtagningsstället för att lämna sitt blodprov. Själva provtagningen går fort och effektivt. De behöver inte besöka vårdcentralen och behöver inte ett utlåtande från läkaren eller en remiss för att följa upp på sin hälsa.

Kostnaden för att låta medarbetarna göra provtagningen är ett prisvärt sätt att låta personalen göra en hälsokontroll och ingen fysisk undersökning krävs. Välkomna att göra Mediseras hälsokontroll via blodprov i Sundsvall.

Det är enkelt att följa upp på provresultaten efteråt och de presenteras inom 2-6 vardagar. Genom att logga in med BankID får alla anställda tillgång till ‘Min journal’ där mätvärdena presenteras enkelt och överskådligt. De jämförs med referensvärden så att man kan se om resultaten ligger inom önskvärt intervall. Självklart finns det också kommentarer av en legitimerad läkare inne på din journal. Vid grava avvikelser ringer läkaren upp så att du får informationen direkt. Denna bedömning görs av läkaren.

Med en en hälsokontroll kan varje medarbetare göras uppmärksammad på förstadiet till eventuella sjukdomar eller underfunktioner i så väl sköldkörtel, lever och njure. Många av våra folksjukdomar är livsstilsrelaterade och går att få förebygga genom att äta rätt och röra på sig. Med en översyn av hälsan kan åtgärder sättas in i tid.

Ett blodprov ger ett övergripande resultat

Vi informerar om de olika paketen för diverse hälsomarkörer på hemsidan. Det finns en stort utbud av olika varianter att välja på som gör att man kan skräddarsy paketet efter sina önskemål. Vanligtvis väljer kunden Hälsokontroll Bas, Mellan eller Stor som analyserar blodsocker, kolesterol, blodstatus, njurfunktion och B12 för att nämna några exempel.

Hälsokontroll snabbt och enkelt i Sundsvall – hur går det till?

Provtagning görs på Encias klinik i Sundsvall, adressen är Centralgatan 14. Hit kommer du på ca 8 minuters promenad från centralstationen och tar du bilen finns det gott om parkeringar. Efter att du har lagt din beställning på Mediseras hemsida behöver du boka en tid för provtagning hos Enica. Du får information om hur du gör detta i samband med din beställning. Efter att du bokat tid hos Enica får du ett boknings-SMS med en portkod som du använder för att komma in i byggnaden.

Före ankomsten bör varken fet mat eller alkohol ha intagits sedan ett dygn tillbaka. Även rökning undanbedes eftersom det kan påverka resultatet. Personen ska helst anlända i god tid så att den hinner sitta ner i ungefär en kvart innan medicinsk personal tar provet.

Välkommen att kontakta Medisera för att kunna arbeta proaktivt med medarbetarhälsan på ditt företag. Hör av er på telefonnummer 013–150 261 eller e-postadressen info@medisera.se för att få en offert.