Karolinska Universitetslaboratoriet

Karolinska Universitetslaboratoriet, en del av Medicinsk Diagnostik Karolinska, är en av Sveriges ledande institutioner inom medicinsk diagnostik. Genom att erbjuda omfattande tjänster inom laboratoriemedicin, bilddiagnostik och patologi spelar de en avgörande roll i modern sjukvård i Sverige idag.

Karolinska Universitetslaboratoriet och Medisera

Sedan 2017 samarbetar Karolinska Universitetslaboratoriet och Medisera i syfte att erbjuda patienter tillgång till provtagning samt pålitliga och exakta laboratorieanalyser. Genom detta samarbete kan Medisera erbjuda hälsokontroller och blodprov på samtliga av Karolinska Universitetslaboratoriets provtagningsenheter i Sverige, vilket ger våra patienter bekväma och tillgängliga alternativ för provtagning.

Ta blodprov på Karolinskas provtagningsenheter

Beställning, remiss, provtagning, analys och provsvar – så fungerar det:

  • Beställning av test: Besök Medisera.se och välj det blodprov eller den hälsokontroll som passar dina behov.
  • Elektronisk remiss: Vid beställning skickas en remiss elektroniskt till den provtagningsenhet du valt.
  • Drop-in: Karolinska erbjuder drop-in på alla provtagningsenheter varför du inte behöver boka en tid för provtagning.
  • Förberedelser: Följ de angivna instruktionerna för ditt blodprov, exempelvis fasta.
  • Provtagning: Gå till den valda enheten med giltig legitimation. Provet tas av professionell personal.
  • Analys och resultat: Blodprovet skickas till och analyseras i laboratoriet. Resultaten blir tillgängliga inom 2-6 dagar via vår säkra plattform, Min Journal.
  • Läkarutlåtande: Du får ett utlåtande från Mediseras läkare för att förstå och planera nästa steg utifrån dina resultat.

Om Karolinska Universitetslaboratoriet

Karolinska Universitetslaboratoriet erbjuder ett brett utbud av tjänster som täcker alla aspekter av medicinsk diagnostik:

  • Laboratoriemedicin inkluderar analyser inom klinisk kemi, mikrobiologi, patologi och transfusionsmedicin. Dessa tjänster är viktiga för att diagnostisera och behandla ett brett spektrum av medicinska tillstånd.
  • Bilddiagnostik innebär avancerade tjänster inom röntgen, magnetresonanstomografi (MR), datortomografi (CT) och ultraljud som ger exakta och tillförlitliga bilder för kliniska bedömningar.
  • Patologi innebär analys av vävnadsprover för att upptäcka och diagnostisera sjukdomar, vilket är avgörande för att säkerställa korrekta diagnoser och behandlingsplaner.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en stor arbetsstyrka av biomedicinska analytiker, läkare och forskare. Deras gemensamma expertis och erfarenhet säkerställer att alla tester och analyser utförs med högsta kvalitet. Strikta kvalitetskontroller och avancerad teknologi används för att garantera exakthet och pålitlighet i alla resultat.

Karolinska Universitetslaboratoriet är känt för sitt engagemang för innovation och forskning. Genom samarbeten med Karolinska Institutet och andra forskningsinstitutioner bidrar de till banbrytande forskning och utveckling inom medicinsk diagnostik. De investerar kontinuerligt i den senaste teknologin och metodologier för att förbättra diagnostiska processer och patientvård.

För mer information om Karolinska Universitetslaboratoriet och deras tjänster, besök Karolinska Universitetslaboratoriet.

Om Medisera

Medisera erbjuder hälsokontroller via blodprov online. Provsvaret analyseras på laboratorium och kommenteras av Mediseras läkare varefter patienten loggar in på Min Journal med Bank-ID. Medisera säkerställer hög klinisk kvalitet genom samarbete med Karolinska Universitetslaboratoriet, Unilabs och SYNLAB.

Medisera var ett av de första blodanalysföretagen i Sverige som erbjöd antikroppstest av coronavirus Covid-19 (S-SARS-CoV-2-ak (IgG)) via blodprov med analys på laboratorium, ett så kallat plattformsbaserat test. Syftet var att ge människor ökad kunskap om eventuell genomgången covid-19 infektion.

Medisera har sina rötter i Medisera Aktiebolag som startades 1987 av framlidne Professor Kenneth Haglid vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och Göteborgs universitet, institutionen för anatomi och cellbiologi. Läs mer om Medisera.