Företagshälsovård i Karlstad

När du tar hand om dina medarbetare tar de hand om ditt företag. Förebyggande arbete för att stärka arbetsmiljön och de anställdas hälsa ger goda resultat när det kommer till produktivitet och trivsel. Genom att erbjuda möjligheten till hälsokontroller positionerar du dig som en arbetsgivare som tar hälsofrågor på allvar och har därmed ett försprång gentemot andra företag. Dina medarbetare kan boka tid för provtagning enkelt och smidigt på nätet och får sedan en överblick över sin hälsa utifrån olika hälsomarkörer.

En mängd sjukdomar med koppling till livsstilsval drabbar flertalet svenskar varje år. Många upplever problem med hjärta/kärl, hormoner, stress, blodsockret eller andra funktioner i kroppen. Dessa kan förebyggas genom att sätta in rätt åtgärder i tid. Det innebär att hjärtinfarkt, stroke, diabetes eller utmattning kan förebyggas. Inte minst kan livskvaliteten förbättras med rätt kost och motion.

Ta kontroll över hälsan med ett enkelt blodprov

Personalen behöver inte kontakta sjukvården för en remiss eller bege sig till vårdcentralen för att boka tid för provtagning. Det enda de behöver göra är att besöka Medisera online och klicka sig fram enkelt och smidigt för att boka tid för hälsokontroll i Karlstad. De har själv möjlighet att skapa en god överblick över sin hälsa och är inte beroende av en läkares utlåtande.

Två till sex vardagar efter provtagningen presenteras resultaten lättillgängligt online, vilket endast den anställde får tillgång till genom att logga in med BankID. Informationen är alltså privat och ger en fingervisning om potentiella riskfaktorer. Resultatet presenteras utifrån en mängd olika mätvärden och visar också om någon av dem avviker från det normala intervallet. Här finner den inloggade också en legitimerad läkares utlåtande. Om ett värde skulle vara gravt avvikande ringer läkaren upp för en personlig kontakt.

En hälsokontroll utifrån individens behov

De vanliga hälsomarkörerna innefattar bland annat blodvärden, kolesterolvärden, samt nivå av inflammation och värden för sköldkörtel, lever och njurar. Dessa analyser finns i de allra vanligaste paketen som heter Hälsokontroller Bas, Mellan och Stor.

Utöver dessa mer grundläggande prover finns det dessutom mer specifika hälsokontroller som undersöker järnbrist, glutenintolerans eller östrogenhalter. Om någon till exempel precis har genomgått en graviditet eller vill undersöka sina blodvärden proaktivt finns det olika mätvärden att analysera med hjälp av ett enda blodprov.

Provtagning i Karlstad för dina medarbetare – hur går det till?

Efter att medarbetaren lagt sin beställning på Mediseras hemsida och remissen gått iväg tas blodprovet på Enicas klinik. Man behöver boka en tid och hur man gör detta får man information om vid beställningen. Mottagningen ligger på Bryggaregatan 11 i Karlstad. Hit når du efter 14 minuters promenad från centralstation och det finns även bussförbindelser. Det finns gott om parkeringsmöjligheter i närområdet om du väljer att ta bilen.​ Man går in via porten på norra kortsidan av byggnaden och mottagningen ligger på markplan.

Inför provtagningstillfället bör man avstå från alkohol och fet mat ungefär 12 timmar innan och dessutom bör tobak heller inte användas i anslutning till besöket. Olika hälsokontroller har olika anvisningar. Information ges vid beställning gällande vad du skall tänka på inför just din hälsokontroll.

Har du fler frågor om våra hälsokontroll? Tveka inte att kontakta Medisera! Hör av er på telefonnummer 013–150 261 eller e-postadressen info@medisera.se för att få en offert.